persoon aan laptop

Aan de slag

 1. Als u nog geen DigiD hebt kunt u deze direct aanvragen via: DigiD
  (lukt dat niet: neem dan contact op via het contactformulier).
 2. Kwijtschelding aanvragen bij gemeentelijke belastingen: Kwijtschelding. En bij Sabewa: SaBeWa.
 3. Toeslagen belastingdienst aanvragen: Toeslagen.
 4. Een uitkering of minimaregelingen aanvragen (fonds cultuur sport en onderwijs, individuele inkomenstoeslag, chronisch zieken en gehandicapten toeslag) bij Orionis Walcheren. 
 5. De Sociale Cliëntenraad Walcheren is de vertegenwoordiging en belangenbehartiger van Walcherse minima bij Orionis en de Walcherse gemeenten. De SCW geeft hulp, informatie en advies bij het aanvragen van minimaregelingen en participatiewet-uitkering. En bij al uw vragen, klachten en problemen op het gebied van Werk & Inkomen: SCW.
 6. Zorg voor overzicht in uw administratie door het bijhouden van een "Huishoudboekje".
 7. Lukt het niet om zelfstandig uw administratie te ordenen? Vraag dan hulp bij de Thuisadministratie van Humanitas.
 8. Als u het lastig vindt om formulieren in te vullen of een uitkering aan te vragen, dan kan de Formulierenbrigade van het maatschappelijk werk u helpen.
 9. Zoekt u een maatje die u kan helpen met uw schulden? Kijk dan op de website van: SchuldHulpMaatje.
huishoudboekje 2

Verder

Is er beslag gelegd op uw inkomen, maar u weet niet hoeveel en aan wie u nu nog moet afbetalen? Log dan in met uw DigiD op de website van Schuldenwijzer en u ziet direct alle gegevens: Schuldenwijzer.

De website van het Nibud geeft u veel informatie over hoe u uw geldzorgen kunt aanpakken. Er worden verschillende thema's toegelicht die u kunt aanklikken en waar u meer over kunt lezen: Nibud.

Kijk ook eens op de website van Moneyfit. Deze website helpt u om 'financieel fit' te worden. U vindt hier tips over besparen en het updaten van uw CV. Maar ook tips om over te stappen naar een andere ziektekostenverzekering. 

Heeft u verschillende betalingsregelingen afgesproken en ziet u door de bomen het bos niet meer? Kijk dan eens op de website van zelfjeschuldenregelen.nl. In zes stappen komt u zelf tot een realistisch aflosplan. Ook staan er op deze website voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken om uw schuldeisers aan te schrijven: zelfjeschuldenregelen

Heeft u ondersteuning nodig? Attendeer uw werkgever dan op deze website en vraag aan uw werkgever of hij u wilt aanmelden. 

Financiële stress

Financiële zorgen kunnen veel stress veroorzaken. Maar ook schaamte en onzekerheid. 

Meer over financiële stress

Wat kunt u doen?

Slaapt u slecht door geldzorgen of loopt u de hele dag door te piekeren over hoe u alles gaat betalen. Lees dan hier wat u zelf kunt doen om uw financiële ruimte te vergroten.

Bekijk wat u kunt doen